Marinoidut jouluhedelmät
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 200 g kuivattuja aprikooseja
- 200 g kuivattuja luumuja
- muutama kuivattu viikuna
- 4 dl vettä
- 2 dl sokeria
- kanelitanko
- 1 rkl kokonaisia mausteneilikoita
- 1 rkl inkiväärisiirappia
- 1 dl konjakkia
- puolikkaan sitruunan mehu
Valmistusohje
- Pane hedelmät lasitölkkiin.
- Kiehauta vesi, sokeri ja mausteet. Anna maustua puolisen tuntia.
- Lisää joukkoon alkoholi tai sitruunamehu ja kaada siivilöity liemi hedelmien päälle.
- Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Tarjoa kinkun, kalkkunan, jäätelön tai jälkiruokien kanssa. Lientä voi käyttää kastikkeisiin.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marinoidut jouluhedelmät