Marinoidut kasvikset
Marinoidut kasvikset voi käyttää monella tavalla. Porkkanat, punasipulit, retiisit, parsa- ja kukkakaalit marinoidaan öljyllä, jossa maistuvat valkosipuli ja yrtit.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 100 g parsakaalia
- 100 g porkkanoita
- 150 g kukkakaalia
- 50 g punasipulia
- 50 g retiisiä
marinadi:
- 1.5 dl rypsiöljyä
- 0.5 dl omenaviinietikkaa
- 1-2 valkosipulinkynttä
- basilikaa, kirveliä
- persiljaa
Valmistusohje
Marinoidut kasvikset jätetään maustumaan marinadiliemessä yön yli.
- Paloittele kasvikset. Kiehauta parsa-ja kukkakaalilohkot sekä porkkanaviipaleet nopeasti, pari minuuttia. Valuta ja laita kulhoon.
- Sekoita marinadiliemi ja kaada kasvisten päälle. Anna marinoitua viileässä yön yli.
Kasvikset voi tarjota sellaisenaan marinoituna, paistaa nopeasti pannulla tai lämmittää ne uunissa.
Katso myös: Pikkelöidyt kasvikset Grillatut kasvikset Itämaiset kasvikset Katso myös Anna.fi: Höyrytetyt kasvikset hernepeston kera
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marinoidut kasvikset