Marinoidut porkkanaviipaleet
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Laktoositon
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 500 g porkkanoita
- 2-4 valkosipulinkynttä
- pala tuoretta inkivääriä
- 0.5 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 1 tl suolaa
- ( 1 dl sitruunaöljyä)
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1 limetin raastettu kuori ja mehu
- 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- rouhittua mustapippuria
- tuoretta timjamia tai korianteria
Valmistusohje
- Valmistusaika 20 min
- Marinoitumisaika 1 vrk
1. Kuori porkkanat ja viillä ne ohuen ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä tai kuorimaveitsellä. Lado porkkanaviipaleet ja valkosipulinkynnet kannelliseen tölkkiin.
2. Kiehauta vesi, suola, sokeri ja inkiväärilastut. Lisää joukkoon hyvin pestyjen (luomu)hedelmien raastetut kuoret ja mehu. Jäähdytä ja lisää öljy sekä muut mausteet ja kaada seos tölkkiin. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marinoidut porkkanaviipaleet