Reseptit

Marinoidut porkkanaviipaleet

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 500 g porkkanoita
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • ( 1 dl sitruunaöljyä)
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • rouhittua mustapippuria
  • tuoretta timjamia tai korianteria

Valmistusohje

Marinoidut porkkanaviipaleet
  • Valmistusaika 20 min
  • Marinoitumisaika 1 vrk

1. Kuori porkkanat ja viillä ne ohuen ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä tai kuorimaveitsellä. Lado porkkanaviipaleet ja valkosipulinkynnet kannelliseen tölkkiin.

2. Kiehauta vesi, suola, sokeri ja inkiväärilastut. Lisää joukkoon hyvin pestyjen (luomu)hedelmien raastetut kuoret ja mehu. Jäähdytä ja lisää öljy sekä muut mausteet ja kaada seos tölkkiin. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marinoidut porkkanaviipaleet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.