Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marinoitu kuha

Marinoitu kuha maistuu mainiona alkupalana tai lounasherkkuna kuumien, keitettyjen perunoiden, salaatin ja hienoksi hakatun tai marinoidun punasipulin kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Marinoitu kuha

  • 400-500 g kuhafileitä
  • suolaa
  • mustapippuria

Marinadi kuhalle

  • 2 limetin mehu
  • 2 sitruunan mehu
  • 0.5 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä tai oliiviöljyä
  • 2 rkl hunajaa (tai sokerilientä)
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 0.5 dl valkoviiniä
  • rouhittua mustapippuria
  • tuoretta kirveliä, persiljaa ja rakuunaa

Valmistusohje

Marinoitu kuha tehdään näin:

  1. Leikkaa kuhafileet ohuiksi, vinoiksi viipaleiksi aloittaen fileen leveämmästä päästä. Ripottele viipaleille suolaa ja mustapippuria. Anna maustua kahdesta kolmeen tuntia jääkaapissa.
  2. Sekoita marinadilientä varten vihreän sitruunan eli limetin ja sitruunan mehut, rypsi- tai oliiviöljyä, hunajaa tai maun mukaan vahvaa sokerilientä, valkoviinietikkaa, valkoviiniä, rouhittua mustapippuria ja hienoksi hakattuja mausteyrttejä. Kaada liemi kuhaviipaleiden päälle. Sekoita.
  3. Anna kuhan maustua yön yli. Kääntele kuhaviipaleita välillä, niin ne maustuvat tasaisesti.
  4. Tarjoa marinoitu kuha alkupalaksi kuumien, keitettyjen perunoiden, vihreän salaatin, paloiteltujen tomaattien tai avokadosalaatin ja hienoksi hakatun tai marinoidun punasipulin kanssa. Koristeeksi voit rouhia roseepippuria. Marinoitu kuha säilyy jääkaapissa hyvin peitettynä 3-4 vuorokautta.

Vinkit:

  • Marinoitavaksi kalaksi käy myös siika tai kirjolohi.
  • Hunajan asemesta voit käyttää vahvaa, kylmää sokerilientä: keitä 0,3 dl sokeria ja 0,3 dl vettä sakeaksi liemeksi.

Lue myös: Kalakauppiaan vinkit: Näin tunnistat tuoreen kalan

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Höyrytetty kuha ja parsakastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marinoitu kuha

Esa2

Hyvä resepti! Onko tuo tarkoitus syödä ihan vaan marinoituna? Itse olen kypsentänyt suurin piirtein tuollaisella reseptillä (naapurilta saatu) valmistetut fileesiivut vielä nopeasti pannulla. Ja antanut marinoitua noin 2 vrk. Lisäkkeeksi laitoin vielä katkarapupohjaisen ”sydeemin”: katkarapuja sekoitettu kylmäsavulohi-tuorejuustoon ja sitten pehmennetty esim. Mustapekka-ruokakermalla. Tilliä vielä siihen sekaan. Ripaus rouhittua mustapippuria. Toki sitä on jo tuossa tuorejuustossakin. Tuorejuusto voi olla muutakin laatua, esim. savulohi-piparjuuri tai muu mieluinen. Ja sitten lautaselle vielä ”sweet chili”-kastikkeella maustettu salaatti oman maun mukaan. Itse tykkään ananaskirsikoista ja tomaatista sekä salaattijuustosta jonkin ”vihreän” kanssa. Keitettyä perunaakin voi olla jatkeena.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.