Marinoitu kuha
Marinoitu kuha maistuu mainiona alkupalana tai lounasherkkuna kuumien, keitettyjen perunoiden, salaatin ja hienoksi hakatun tai marinoidun punasipulin kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Marinoitu kuha
- 400-500 g kuhafileitä
- suolaa
- mustapippuria
Marinadi kuhalle
- 2 limetin mehu
- 2 sitruunan mehu
- 0.5 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä tai oliiviöljyä
- 2 rkl hunajaa (tai sokerilientä)
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 0.5 dl valkoviiniä
- rouhittua mustapippuria
- tuoretta kirveliä, persiljaa ja rakuunaa
Valmistusohje
Marinoitu kuha tehdään näin:
- Leikkaa kuhafileet ohuiksi, vinoiksi viipaleiksi aloittaen fileen leveämmästä päästä. Ripottele viipaleille suolaa ja mustapippuria. Anna maustua kahdesta kolmeen tuntia jääkaapissa.
- Sekoita marinadilientä varten vihreän sitruunan eli limetin ja sitruunan mehut, rypsi- tai oliiviöljyä, hunajaa tai maun mukaan vahvaa sokerilientä, valkoviinietikkaa, valkoviiniä, rouhittua mustapippuria ja hienoksi hakattuja mausteyrttejä. Kaada liemi kuhaviipaleiden päälle. Sekoita.
- Anna kuhan maustua yön yli. Kääntele kuhaviipaleita välillä, niin ne maustuvat tasaisesti.
- Tarjoa marinoitu kuha alkupalaksi kuumien, keitettyjen perunoiden, vihreän salaatin, paloiteltujen tomaattien tai avokadosalaatin ja hienoksi hakatun tai marinoidun punasipulin kanssa. Koristeeksi voit rouhia roseepippuria. Marinoitu kuha säilyy jääkaapissa hyvin peitettynä 3-4 vuorokautta.
Vinkit:
- Marinoitavaksi kalaksi käy myös siika tai kirjolohi.
- Hunajan asemesta voit käyttää vahvaa, kylmää sokerilientä: keitä 0,3 dl sokeria ja 0,3 dl vettä sakeaksi liemeksi.
Lue myös: Kalakauppiaan vinkit: Näin tunnistat tuoreen kalan
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Höyrytetty kuha ja parsakastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marinoitu kuha
Hyvä resepti! Onko tuo tarkoitus syödä ihan vaan marinoituna? Itse olen kypsentänyt suurin piirtein tuollaisella reseptillä (naapurilta saatu) valmistetut fileesiivut vielä nopeasti pannulla. Ja antanut marinoitua noin 2 vrk. Lisäkkeeksi laitoin vielä katkarapupohjaisen ”sydeemin”: katkarapuja sekoitettu kylmäsavulohi-tuorejuustoon ja sitten pehmennetty esim. Mustapekka-ruokakermalla. Tilliä vielä siihen sekaan. Ripaus rouhittua mustapippuria. Toki sitä on jo tuossa tuorejuustossakin. Tuorejuusto voi olla muutakin laatua, esim. savulohi-piparjuuri tai muu mieluinen. Ja sitten lautaselle vielä ”sweet chili”-kastikkeella maustettu salaatti oman maun mukaan. Itse tykkään ananaskirsikoista ja tomaatista sekä salaattijuustosta jonkin ”vihreän” kanssa. Keitettyä perunaakin voi olla jatkeena.