Marja-hedelmägratiini
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 3 banaania
- 2 dl vadelmia tai muita pakastemarjoja
- 2 rkl sokeria
kuorrutus:
- 1.3 dl kermaa
- ½-1 vaniljatanko tai 1 tl vanijlasokeria
- 2 keltuaista
- 1 rkl sokeria
- 1-2 valkuaista
Valmistusohje
- Viipaloi banaanit neljään laakeaan, uuninkestävään annosvuokaan. Ripottele päälle vadelmat tai muita pakastemarjoja ja hiukan sokeria.
- Kuumenna kerma pienessä kattilassa. Lisää halkaistu vaniljatanko. Vatkaa keltuaiset ja lusikallinen sokeria vaahdoksi. Lisää kuuma kerma hyvin vatkaten, kaada seos kattilaan ja kuumenna uudelleen koko ajan sekoittaen, kunnes seos höyryää ja vähän sakenee. Älä anna kiehua. Siirrä kattila liedeltä. Poista vaniljatangon puolikkaat. Jos käytät vaniljasokeria, lisää se vasta nyt.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa vielä hetken. Sekoita kuohkea vaahto keltuaisseokseen. Jaa kuorrutus annosten päälle. Gratinoi eli kypsennä 190-200-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia tai lyhyemmän aikaa grillissä, kunnes pinnassa on kaunis väri.
- Tarjoa kuumana, mutta varo kuumaa sisustaa. Pinnalle voit seuloa kevyesti tomusokeria ja lisäksi voit tarjota marjoista soseutettua, hedelmäsokerilla tai sokerilla makeutettua kastiketta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marja-hedelmägratiini