Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marjajäädyke

Tuoreiden marjojen raikastama marjajäädyke on kesäpäivän hitti! Voit käyttää jäädykkeeseen mitä tahansa sesongin marjoja: vadelmia, mustaherukoita, puolukoita tai mansikoita. Tilkka marjalikööriä viimeistelee makuelämyksen.

Ainekset

Marjajäädyke

  • 200 g pakastemarjoja (4 dl vadelmia, mustaherukoita, puolukoita tai mansikoita)
  • 3 keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1-3 rkl marjalikööriä

Valmistusohje

Marjajäädyke tehdään helposti näin:

  1. Hienonna marjat monitoimikoneessa. Voit pusertaa ne myös siivilän läpi.
  2. Vatkaa keltuiset ja sokeri vaahdoksi, lisää marjasurvos ja lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkattu kerma. Mausteeksi voit lisätä marjalikööriä. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdottuun kakku- tai jäädykevuokaan. Peitä ja pakasta.
  3. Jäädyke pehmenee 20-30 minuutissa huoneenlämmössä. Kasta astia kuumaan veteen ja kumoa tarjolle.

Katso myös: Jäädyke on kesäaterian kuningatar

Katso myös Anna.fi/ruoka: Jäätelö onnistuu ilman jäätelökonetta – poimi kesän 7 viileintä jäätelöohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marjajäädyke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.