Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marjamehu kattilassa

Marjamehun valmistaminen sujuu kattilassa keitellen. Mehusta kuoritaan keittämisen aikana vaahtoa ja lopuksi mehu siivilöidään kirkkaaksi.

Ainekset

Marjamehu kattilassa:

  • 1.5 kg (3 l) marjoja
  • 6-8 dl vettä (2-3 dl / marjalitra)
  • noin 500 g (6 dl) sokeria (300 g eli 3 ½ dl / mehulitra)

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi isossa teräs- tai emalikattilassa. Varaa kovakuorisille marjoille, kuten herukoille, karviaisille tai puolukoille enemmän vettä kuin mansikoille, vadelmille tai mustikoille. Lisää marjat kiehuvaan veteen, pehmeät marjat sellaisinaan ja kovat hieman survottuina. Keitä marjoja välillä kattilan reunaan painellen 10-15 minuuttia, kunnes marjat ovat vaalenneet.

2. Pingota langalla sitoen puhdas sideharso sangon, kulhon tai kattilan päälle ja kaada marjamassa mehuineen siivilävaatteeseen. Älä painele marjoja siivilöinnin aikana, ettei mehusta tule sameaa ja sakkaista. Kuumenna valunut mehu, kuori vaahto pinnalta ja lisää sokeri. Pullota puhtaisiin, kuumennettuihin pulloihin piripintaan ja peitä pullot kumitulpilla. Marjamassan voi soseuttaa ja keittää soseeksi.

Ohjeella valmistat noin 1 l mehua / marjakilo.

Lue myös: Marjamehu on makua pullollaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marjamehu kattilassa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.