Reseptit

Marjasiirapit

Ainekset

  • 5 dl sokeroimatonta marjamehua (esimerkiksi mustikka, puolukka, karviainen, herukka, vadelma)
  • 4 dl sokeria
  • (½ dl balsamiviinietikkaa)
  • (chiliä, mustapippuria)

Valmistusohje

Marjasiirapit

Ohjeella valmistat noin 5 dl siirappia.

1. Mittaa mehu ja sokeri laakeaan paistokasariin. Kuumenna ja keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes seos sakenee siirappiseksi.

2. Kaada marjasiirappi pieniin pulloihin. Tarjoa marjasiirappia juomissa, jälkiruokien kera tai mausteena. Marjasiirappi sopii esimerkiksi lettukesteihin, jäätelöannokseen ja marjasalaattiin. Jos tarjoat marjasiirappia liharuokien tai salaattien kera, lisää joukkoon balsamiviinietikkaa, chiliä tai pippuria.

Vinkki: Voit tehdä marjasiirapin myös pakastetuista marjoista. Keitä 1 l marjoja ja 2 dl vettä niin kauan, että mehu irtoaa kuorista, noin 15 minuuttia. Siivilöi mehu ja keitä sokerin kanssa siirapiksi. Mustikkasiirappiin voi lisätä puolen sitruunan mehun.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marjasiirapit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.