Marmeladimakeiset

Marmeladimakeiset 

60
min
50 annosta
30-60 min

Ainekset

2 rkl agar-agar-hiutaleita (elintarvikekaupoista)
5 dl vettä
2 dl sokeria
1 dl laimentamatonta puolukkamehua
1 dl laimentamatonta mansikkamehua

pinnalle:

sokeria

Valmistusohje

1. Lusikoi agar-agar-hiutaleet kattilaan. Kaada päälle vesi ja sokeri. Keitä seosta hiljalleen miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Sekoita välillä, ettei liemi pala pohjaan.
2. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon mehu. Kaada marmeladi tuorekelmulla suojattuun laakeaan vuokaan (noin 25 x 40 cm) ja anna jähmettyä seuraavaan päivään.
3. Kumoa marmeladilevy sokerilla peitetylle leivinpaperille ja anna kuivahtaa muutaman tunnin ajan.
4. Leikkaa marmeladi pieniksi kuutioiksi tai ota levystä pikkuisilla muoteilla vaikkapa sydämen muotoisia paloja. Kierittele marmeladit sokerissa.

  • VINKKI: Marmeladin voi valmistaa myös sitruuna- tai viinihapolla terästetystä omena- tai päärynäsoseesta, jonka voi värjätä porkkana-tai aprikoosisoseella tai karamelliväreillä. Marmeladin voi hyydyttää myös sinisellä Melatinhyytelöjauheella.

Tunnisteet

Avainsanat:
Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
17.11.2008
Kotiliesi