Marokkolainen appelsiinibroileri
Marokkolainen appelsiinibroileri on todellinen makukimara, kun hapan, makea, karvas ja suolainen kohtaavat hedelmäiset ja pähkinäiset maut.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Marokkolainen appelsiinibroileri
- 12 kpl broilerin koipinuijaa
- öljyä
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 ripaus chilijauhetta
- 8 kpl pikkusipulia
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 2 kpl appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- 2 rkl hunajaa tai ruokosokeria
- 1 kpl sitruunan mehu
- 100 g manteleita
- 100 g aprikooseja
- 1 dl keltaisia rusinoita
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
Marokkolainen appelsiinibroileri valmistuu broilerin koivista näin:
1. Ruskista broilerin koipinuijat öljyssä paistokasarissa. Lisää kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet sekä mausteet. Lisää muut ainekset ja tarvittaessa hieman vettä.
2. Hauduta puolisen tuntia. Jos nestettä on liikaa, kaada se toiseen pannuun, keitä liemi kokoon ja lisää takaisin ruokaan. Lisää pinnalle silputtua lehtipersiljaa ja tarjoa marokkolaien appelsiinibroileri sahramilla värjätyn riisin tai risoton kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Marokkolaisia makuja
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marokkolainen appelsiinibroileri