Matilaisten valkosuklaakakku

60
min
2
30-60 min
  • 2
  • 2

Ainekset

200 g Digestive- tai kauramurokeksejä (noin 18 kpl)
80 g voita tai margariinia

täyte:

300 g Hovi-tuorejuustoa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
250 g valkoista suklaata
2 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä (+ noin 0,5 dl vettä)
3 dl kuohukermaa

koriste:

valmiita marsipaaniruusuja ja lehtiä

Valmistusohje

  1. Laita irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini. Painele seos tasaisesti leivinpaperin päälle kakun pohjaksi.
  2. Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen, kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.
  3. Erota kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri tasaiseksi ja lisää sulatettu valkosuklaa.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  5. Vatkaa valkuaiset puhtaalla vatkaimella vaahdoksi.
  6. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Vatkaa liivateseos juusto-suklaaseokseen. Lisää sitten kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos vuokaan keksimurupohjan päälle.
  7. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa noin 5 tuntia tai seuraavaan päivään.
  8. Koristele kakku marsipaaniruusuilla ja lehdillä, hedelmillä tai syötävillä kukilla ja yrteillä.
  • Kakun voi pakastaa.
  • Ohje: Krista ja Raisa Matilainen, Juhlapalvelu Gourmande Oy, Palojoki

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
02.10.2007
Kotiliesi
  • 2