Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mätilusikat

Mätilusikat on vaivaton alkupala. Lusikoihin katettu mätimousse maistuu graavatun kalan tai tumman leivän kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Mätilusikat:

  • 4 rkl majoneesia
  • 1 tl sitruunanmehua
  • 50 g kirjolohenmätiä
  • 0.5 tl sinapinsiemeniä
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • mustapippuria

Valmistusohje

  1. Sekoita majoneesin joukkoon sitruunanmehu, kirjolohenmäti, rouhitut sinapinsiemenet ja tilli.
  2. Aseta jälkiruoka- tai kahvilusikat tarjoiluvadille. Nostele lusikoille mätiseosta. Rouhaise pintaan mustapippuria.

VINKKI! Kaapaise lusikoihin kalamestarin valmista katkarapusalaattia, savukalamoussea tai erilaisia pateita. Koristele yrteillä ja rouhaistulla roseepippurilla.

Katso myös: Mätivene eli mätileipä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mäti-savulohiherkku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mätilusikat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.