Mätivene eli mätileipä
Mätileipä on monelle talven juhlakauden ykkösherkku, jota ei maustamalla pidä pilata, smetana, tilli ja sipuli riittävät.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Mätivene eli mätileipä:
- Åbyn kartanon näkkileipäveneitä
täyte:
- 1 liivatelehti
- 400 g muikunmätiä
- 2 dl ranskankermaa tai smetanaa
- 1 punasipuli
- tilliä
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Mätileipä eli mätivene valmistuvat näin:
- Liota liivatelehteä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä. Sekoita mäti ja smetana tai ranskankerma.
- Purista pehmennyt liivate vedestä ja sulata se tilkkaseen kiehuvaa vettä. Sekoita mädin joukkoon.
- Pyöräytä hieman hyytynyt mätikerma kahdella lusikalla soikeaksi palloseksi ja aseta hapankorppuveneen päälle. Korista punasipulilla ja tillillä. Pyöräytä päälle mustapippuria.
Katso myös: Toast Skagen – tämä voileipä yhdistää katkaravut ja mädin täydelliseksi herkuksi!
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Jääkellarin lohi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mätivene eli mätileipä