Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mätivene eli mätileipä

Mätileipä on monelle talven juhlakauden ykkösherkku, jota ei maustamalla pidä pilata, smetana, tilli ja sipuli riittävät.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Mätivene eli mätileipä:

  • Åbyn kartanon näkkileipäveneitä

täyte:

  • 1 liivatelehti
  • 400 g muikunmätiä
  • 2 dl ranskankermaa tai smetanaa
  • 1 punasipuli
  • tilliä
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Mätileipä eli mätivene valmistuvat näin:

  1. Liota liivatelehteä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä. Sekoita mäti ja smetana tai ranskankerma.
  2. Purista pehmennyt liivate vedestä ja sulata se tilkkaseen kiehuvaa vettä. Sekoita mädin joukkoon.
  3. Pyöräytä hieman hyytynyt mätikerma kahdella lusikalla soikeaksi palloseksi ja aseta hapankorppuveneen päälle. Korista punasipulilla ja tillillä. Pyöräytä päälle mustapippuria.

Katso myös: Toast Skagen – tämä voileipä yhdistää katkaravut ja mädin täydelliseksi herkuksi!

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Jääkellarin lohi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mätivene eli mätileipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.