Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mausteinen kasvispata

Mausteinen kasvispata saa ruokaisuutta pavuista ja kikherneistä. Muheva patasopii tarjoiltavaksi sellaisenaan vaalean leivän ja salaatin kanssa. Lisukkeeksi käy myös esimerkiksi quinoa. Mausteiden joukkoon voi laittaa myös tähtianiksia ja kanelitankoja, jotka lisätään tomaattimurskan yhteydessä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Mausteinen kasvispata:

  • 4 rkl (luomu)oliiviöljyä
  • 1 rkl kanelia
  • 1 rkl kurkumaa
  • 1 ½ tl kardemummaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna tai 2 tl kuivattua inkivääriä
  • 2-3 (luomu)sipulia
  • 2-3 (luomu)valkosipulinkynttä
  • 4 (luomu)porkkanaa
  • 2 tlk (luomu)tomaattimurskaa
  • 1 tl (luomu)kikherneitä
  • 1 tlk (luomu)kidneypapuja
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • tuoretta persiljaa ja korianteria

Valmistusohje

Mausteinen kasvispata tehdään helposti näin:

1. Kuutioi sipulit ja porkkanat. Hienonna valkosipulin kynnet mahdollisimman pieneksi. Kuumenna paistinpannussa öljy ja mausteet. Lisää sipulit ja porkkanat ja kuullota niitä mausteöljyssä, kunnes ovat pehmentyneet hieman ja saaneet kauniin värin.

2. Huuhtele ja valuta kikherneet ja pavut lävikössä. Lisää pannuun tomaattimurska ja papuseos. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua kannen alla vähintään 10 minuuttia (voi olla jopa 30 minuuttia). Koristele kasvispata lopuksi tuoreella persiljalla tai korianterilla.

Lue myös: Kevyttä ja maukasta pataruokaa linsseistä – hauduta kasvisten, lampaan tai possun kera

Lue myös Anna.fi/ruoka: Kikherneet tukevoittavat salaatit ja keitot, mutta sopivat myös smoothien sekaan – poimi vinkit käyttöön ja ohjeet helppoihin arkiruokiin

Resepti: Erika Haakana, Helsinki


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mausteinen kasvispata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.