Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mausteinen makkarakastike

Mausteinen makkarakastike tuo vaihtelua perinteiseen makkarasoosiin. Tätä kastiketta maustavat valkosipuli ja oregano. Paprika, oliivit, kaprikset ja rusinat vievät makumaailmaa eksoottiseen suuntaan

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
3  annosta

Ainekset

Mausteinen makkarakastike

  • 0.5 kpl sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 1 kpl kesäkurpitsa
  • 1 kpl punainen paprika suikaloituna
  • 3 dl paloiteltua makkaraa
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 3 dl tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikatomaatteja
  • 1.5 dl mustia kivettömiä oliiveja
  • 0.5 dl rusinoita
  • 0.5 rkl kapriksia
  • 0.5 tl oreganoa

Valmistusohje

Mausteinen makkarakastike syntyy näin:

Mausteinen makkarakastike valmistuu alle puolessa tunnissa.

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja  pehmennä se öljyssä. Pese kesäkurpitsa ja  paprika. Pilko kesäkurpitsa noin puolen sentin paloiksi ja leikkaa paprika suikaleiksi. Lisää sipulien joukkoon makkaranpalat, parikasuikaleet ja anna hautua hetken.
  2. Puserra valkosipulinkynsi tomaattimurskan tai säilöttyjen kirsikkatomaattien joukkoon ja lisää se sekä oliivit, rusinat ja kaprikset kattilaan.
  3. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää oregano kastikkeeseen kypsennyksen loppuvaiheessa. Jos kastike muuttuu kovin sakeaksi, lisää hieman vettä.
  4. Tarjoa  makkarasoossi keitetyn riisin tai kuskusin kera.

Katso myös: Muita Kotilieden makkaraherkkuja, grillimakkaratortilla tai makkaraborssi tai saunaillan makkara

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tomaattinen makkarajuureskastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mausteinen makkarakastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.