Mausteinen makkarakastike
Mausteinen makkarakastike tuo vaihtelua perinteiseen makkarasoosiin. Tätä kastiketta maustavat valkosipuli ja oregano. Paprika, oliivit, kaprikset ja rusinat vievät makumaailmaa eksoottiseen suuntaan
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 3 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Mausteinen makkarakastike
- 0.5 kpl sipuli
- 1 rkl öljyä
- 1 kpl kesäkurpitsa
- 1 kpl punainen paprika suikaloituna
- 3 dl paloiteltua makkaraa
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 3 dl tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikatomaatteja
- 1.5 dl mustia kivettömiä oliiveja
- 0.5 dl rusinoita
- 0.5 rkl kapriksia
- 0.5 tl oreganoa
Valmistusohje
Mausteinen makkarakastike syntyy näin:
Mausteinen makkarakastike valmistuu alle puolessa tunnissa.
- Kuori ja hienonna sipuli ja pehmennä se öljyssä. Pese kesäkurpitsa ja paprika. Pilko kesäkurpitsa noin puolen sentin paloiksi ja leikkaa paprika suikaleiksi. Lisää sipulien joukkoon makkaranpalat, parikasuikaleet ja anna hautua hetken.
- Puserra valkosipulinkynsi tomaattimurskan tai säilöttyjen kirsikkatomaattien joukkoon ja lisää se sekä oliivit, rusinat ja kaprikset kattilaan.
- Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää oregano kastikkeeseen kypsennyksen loppuvaiheessa. Jos kastike muuttuu kovin sakeaksi, lisää hieman vettä.
- Tarjoa makkarasoossi keitetyn riisin tai kuskusin kera.
Katso myös: Muita Kotilieden makkaraherkkuja, grillimakkaratortilla tai makkaraborssi tai saunaillan makkara
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tomaattinen makkarajuureskastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mausteinen makkarakastike