Reseptit

Mausteinen mustikkahillo

Ainekset

  • 1 kg mustikoita
  • 500-700 g (6-9 dl) sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 0.5 tl neilikkaa
  • pieni pala inkivääriä raastettuna
  • puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja mehu

Valmistusohje

Mausteinen mustikkahillo

1. Laita peratut marjat, sokeri ja mausteet kerroksittain kattilaan. Anna marjojen mehustua vähintään tunti.

2. Siirrä kattila liedellä. Kuumenna mehustuneita marjoja hitaasti kiehumispisteeseen ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes marjat ovat tasaisesti liemessä. Sekoita välillä varovasti, ettei hillo pala pohjaan.

3. Kuori vaahto ja poista kanelitanko.

4. Tölkitä hillo puhtaisiin kuumennettuihin tölkkeihin piripintaan. Sulje välittömästi. Anna jäähtyä ja säilytä kylmässä.

  • Vinkki! Valmista hilloa näin myös vadelmista, mansikoista ja lakoista. Kovakuorisia marjoja ja hedelmiä, kuten herukoita, puolukoita, karpaloita, karviaisia, luumujaa tai kirsikoita hillotessa keitä ensin vettä ja sokeria (noin 3 dl vettä / 1 kg marjoja /600-700 g (7-9- dl) sokeria) noin 10 minuuttia, lisää sitten marjat ja jatka keittämistä vielä noin 30 minuuttia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mausteinen mustikkahillo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.