Mausteinen valkosuklaakaakao
Mausteinen valkosuklaakaakao on ylellinen jälkiruoka, jota nautitaan hitaasti ja hartaasti.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
Ainekset
Mausteinen valkosuklaakaakao
- 75 g valkosuklaata
- ripaus cayennepippuria
- ¼ tl kanelia
- 1 kpl kananmuna
- 3 dl maitoa
koristeeksi:
- kanelitanko
Valmistusohje
Mausteinen valkosuklaakaakao tehdään näin:
1. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa. Tee mukeihin tai laseihin raidat osasta valkosuklaata. Sekoita mausteet ja kananmuna jäljellä olevaan sulaan suklaaseen. Sekoita joukkoon 1 dl kylmää maitoa. Lämmitä seosta vesihauteessa kohtalaisella lämmöllä samalla vatkaten, kunnes se muuttuu kuohkeaksi. Älä anna kiehua.
2. Lämmitä loput maidosta höyryäväksi maitovaahdoksi.
3. Valuta juoma lämmitettyihin laseihin ja valuta päälle höyrytettyä maitoa ja maitovaahtoa. Nosta kuppiin kanelitanko, jolla juomaa voi sekoittaa. Tarjoa mausteinen valkosuklaakaakao juhlien jälkiruokana tai jouluaterian makeana päätöksenä.
Lue myös: Näin syntyy täydellinen Irish coffee
Lue myös Anna.fi: Parhaat lämmikkeet pimeneviin syysiltoihin – taltuta koleus Grand marnier -kahvilla, portviiniglögillä tai perinteisellä minttukaakaolla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mausteinen valkosuklaakaakao