Reseptit

Mausteiset karviaiset

Ainekset

  • 1 l karviaisia

Liemi

  • 3 cm:n pala inkivääriä
  • 1 luomuappelsiinin raastettu kuori
  • 3.5 dl sokeria
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 4 neilikkaa
  • 5 maustepippuria
  • 1 tähtianis
  • 1 kanelitanko

Valmistusohje

Mausteiset karviaiset

Ohjeella valmistat noin 1 litran mausteisia karviaisia.

1. Perkaa karviaiset ja poista niistä kannat ja päät. Kuori inkiväärinpala ja nosta kattilaan. Pese appelsiini ja raasta kuori kattilaan. Nosta kaikki loput liemiainekset joukkoon. Keitä lientä hiljalleen noin 5 minuuttia, kunnes se muuttuu hieman siirappimaiseksi.

2. Lisää liemeen peratut karviaiset ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Keitä 2 minuuttia.

3. Nostele karviaiset puhdistettuun ja kuumennettuun noin 1 litran lasipurkkiin. Valuta päälle kuuma liemi. Sulje kannella ja anna jäähtyä. Säilytä mausteiset karviaiset viileässä.

Vinkki: Mausteiset karviaiset on oiva liharuokien lisuke. Se käy hyvin myös salaattiin ja liemi kastikkeeksi.

Resepti: Terttu Laaksonen, Jämsä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mausteiset karviaiset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.