Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mausteiset lammasvartaat

Mausteisen rapeat lammasvartaat syntyvät helposti grillissä! Tarjoile lämmitetetyn vehnätortillan välissä rucolalla ja ranskankermakastikkeella höystettynä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mausteiset lammasvartaat:

  • noin 700 g lampaan ulkofileetä

Mausteseos:

  • 2 hyvin hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl harissatahnaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Lisäksi:

  • 4 vehnätortillaa
  • rucolaa
  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

Mausteiset lammasvartaat grillataan näin:

1. Sekoita mausteseos ja hiero se fileiden pintaan. Anna maustua viileässä muutaman tunnin.

2. Nosta liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista. Leikkaa ulkofileet poikkisyin kahdeksaksi ohueksi pihviksi ja pujottele ne grillivartaisiin.

3. Grillaa vartaita kuumassa grillissä noin kaksi minuuttia per puoli.

4. Lämmitä tortillat pikaisesti grillissä ja nostele päälle rucolanlehtiä ja lämpimät mausteiset lammasvartaat. Tarjoile kastikkeena notkistettua ranskankermaa ja sitruunalohkoja.

 

Katso lisää täältä:

Punajuurilammaspiiraat

Punajuuri-lammaspiiraat

Mausteiset lammaslihapullat

Yrttiset lammasribsit

Lammassaslikit

lammasvartaat

Ruoka.fi: Intialaiset lammasvartaat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mausteiset lammasvartaat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.