Tofupasta
Mehevä tofupasta syntyy hetkessä. Jos kasvissyönti kiinnostaa – vaikka hetkenkin – on hyvä maistaa erilaisia kasvisruoka-aineita. Mausteseoksessa paistetusta tofusta ja kookosmaidosta syntyy maukas kastike pastalle.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Tofupasta:
- 1 pkt (270 g) maustamatonta, kiinteää tofua
- 1 paprika (vihreä)
- 1 sipuli
- 1 rkl öljyä
- 2 tl paprikajauhetta
- ½-1 tl valkosipulijauhetta
- ¼ tl valkopippuria
- ¾ tl suolaa
- 2 dl ruokakermaa tai kookosmaitoa
- 1 pkt (250 g) tuorepastaa
Valmistusohje
Tofupasta syntyy näin:
- Pane vettä kiehumaan isoon kattilaan pastan keittämistä varten.
- Valuta tofu ja paloittele se kuutioiksi. Pese ja kuutioi paprika ja hienonna sipuli.
- Sekoita öljy, paprikajauhe, valkosipulijauhe, valkopippuri ja suola pannulla. Kiehauta mausteseos ja paista siinä tofukuutiot, paprika ja sipuli kevyesti. Lisää ruokakerma tai kookosmaito ja anna tofupastan hautua viitisen minuuttia.
- Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä ja valuta kypsä pasta hyvin. Sekoita joukkoon kastike ja kaada tarjoiluastiaan. Soijapavuista valmistettu tofu on maultaan mieto, juustonkaltainen kasvistuote. Proteiinipitoisena se täydentää hyvin kasvisruokia. Tofun löydät ruokakaupan kylmätiskistä. Nauti tofupasta rapeakuorisen leivän kanssa.
Lue myös: Monipuolinen tofu – näin saat siitä entistä parempaa
Katso myös: Marinoitua tofua, parsaa ja salaattia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tofupasta
Maukas helppo arkiruoka. Tein kaksinkertaisen satsin perheelle.
Todella mainio arkiruoka, nopea, helppo ja herkullinen eikä tarvita erikoisia aineksia. Meillä oli vain 1/2 pakettia marinoitua tofua, joten kastiketta suhteessa enemmän. Riitti reilusti kahdelle, kolmellekin pienempi annos