Reseptit

Merimiehen kiusaus

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

  • 5 perunaa
  • pala purjoa
  • noin 250 g kylmäsavulohifileepala
  • 1 maustekurkku
  • 1 dl jäisiä katkarapuja
  • 3 rkl tilliä
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 dl kuohukermaa tai maitoa
  • 100 g sulatejuustoa

Valmistusohje

Merimiehen kiusaus

1. Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunoiden reunasta pieni viipale pois, jotta saat perunat pysymään tukevina leikkuulaudalla. Leikkaa perunat noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleet tämän jälkeen pitkiksi ja ohuiksi tulitikkumaisiksi perunoiksi.

2. Halkaise purjopala ja huuhtele hyvin. Hienonna purjo. Paloittele lohifilee ja maustekurkku. Sekoita kulhossa purjot, lohi- ja maustekurkkupalat sekä jäiset katkaravut ja tilli.

3. Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunoita ja lohiseosta. Mausta välit kevyesti suolalla.

4. Kuumenna pienessä kasarissa kerma tai maito ja paloiteltu sulatejuusto. Sekoita, kunnes juusto on täysin sulanut. Valuta juustokastike vuokaan perunoiden päälle.

5. Kypsennä vuokaa 225-asteisen uunin keskitasossa noin 40 minuuttia. Tarjoile raikkaan vihersalaatin kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Merimiehen kiusaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.