Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mezekääröt

Välimeren arabimaailmassa alkupalapöytään kootaan mezeherkkuja. Kääröt voi täyttää myös mintulla maustetulla riisillä tai lampaanlihalla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mezekääröt

  • 1 munakoiso
  • öljyä
  • tölkki sardelli- tai anjovisfileetä
  • tölkki aurinkokuivattua tomaattia

mausteliemi

  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ dl sitruunamehua
  • 4 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • muutama timjaminoksa
  • 10 basilikanlehteä

Valmistusohje

Mezekääröt valmistuvat näin:

1. Leikkaa munakoiso ohuiksi viipaleiksi pitkittäin. Itketä, huuhdo ja kuivaa viipaleet. Paista öljyssä miedolla lämmöllä kuultaviksi.

2. Valuta sardellit tai anjovikset ja tomaatit, silppua ja sekoita keskenään. Lusikoi seos munakoisoviipaleille. Kääri rulliksi ja lado laakeaan vuokaan.

3. Sekoita mausteliemen ainekset. Kaada liemi vuokaan ja peitä foliolla. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Tarjoa mezekääröt alkupalana.

Vinkki: Mezekääröt voi täyttää myös mintulla maustetulla riisillä tai lampaanlihalla.

Lue myös: Näin tehdään munakoisotahna eli baba ghanoush

Lue myös Anna.fi: Tahnoja, salaatteja, falafeleja, pitaleipää… Runsas meze-lautanen on loistava tarjottava illanistujaisiin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mezekääröt

Sinun täytyy kommentoidaksesi.