Minttukakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 150 g voita sulatettuna tai
- 1.2 dl oliiviöljyä
- 2 tl vaniljasokeria
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl silputtua minttua
täyte:
- 4 dl hilloa (karviaismarjoja, omenaa tai raparperia)
- 1 rkl omenamehua
- 1 rkl tuoretta minttusilppua
kuorrutus:
- 1 dl minttua soseutettuna
- 2 dl tomusokeria
- 200 g rahkaa tai valutettua jogurttia tai Hovi-tuorejuustoa
- tilkka öljyä tai voisulaa
Valmistusohje
- Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota sileäreunainen kakkuvuoka (ø 23 cm).
- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää voisula koko ajan vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri sekä silputtu minttu keskenään ja yhdistä vaahtoon.
- Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä 45 minuuttia. Kumoa ritilälle ja halkaise kahteen osaan.
- Notkista hillo mehulla tasaiseksi ja mausta minttusilpulla. Levitä hillo toiselle levylle ja aseta toinen päälle.
- Yhdistä tomusokeri ja rahka tai kiinteä jogurtti. Soseuta minttu huhmaressa tai sauvasekoittimen avulla ja ”värjää” kuorrutus vihreäksi. Tilkka öljyä tai voisulaa antaa kuorrutukseen kiillon. Levitä kuorrutus heti kakun päälle.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Minttukakku