Reseptit

Minttukakku

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 150 g voita sulatettuna tai
  • 1.2 dl oliiviöljyä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl silputtua minttua

täyte:

  • 4 dl hilloa (karviaismarjoja, omenaa tai raparperia)
  • 1 rkl omenamehua
  • 1 rkl tuoretta minttusilppua

kuorrutus:

  • 1 dl minttua soseutettuna
  • 2 dl tomusokeria
  • 200 g rahkaa tai valutettua jogurttia tai Hovi-tuorejuustoa
  • tilkka öljyä tai voisulaa

Valmistusohje

Minttukakku

 

  1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota sileäreunainen kakkuvuoka (ø 23 cm).
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää voisula koko ajan vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri sekä silputtu minttu keskenään ja yhdistä vaahtoon.
  3. Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä 45 minuuttia. Kumoa ritilälle ja halkaise kahteen osaan.
  4. Notkista hillo mehulla tasaiseksi ja mausta minttusilpulla. Levitä hillo toiselle levylle ja aseta toinen päälle.
  5. Yhdistä tomusokeri ja rahka tai kiinteä jogurtti. Soseuta minttu huhmaressa tai sauvasekoittimen avulla ja ”värjää” kuorrutus vihreäksi. Tilkka öljyä tai voisulaa antaa kuorrutukseen kiillon. Levitä kuorrutus heti kakun päälle.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Minttukakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.