Reseptit

Mokkapiparit

Ainekset

  • Taikina:
  • 250 g margariinia
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • noin 5 dl vehnäjauhoja

täyte:

  • noin 150 g voita tai margariinia
  • 0.8 dl sokeria
  • 0.5 dl vahvaa kahvijuomaa

kuorrutus:

  • 1 dl tomusokeria
  • muutama tippa vettä
  • nonparelleja

Valmistusohje

Mokkapiparit
  1. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
  2. Anna taikinan olla viileässä vähintään puoli tuntia.
  3. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä ohueksi levyksi, ota pienellä, pyöreällä tai sydämenmuotoisella muotilla kuvioita ja nosta ne leivinpaperilla päällystetylle pellille.
  4. Paista 200 asteessa vaaleiksi. Piparien kuuluu olla hyvin vaaleita, joten varo, etteivät ne pääse tummumaan liikaa.
  5. Sekoita täytettä varten voi tai margariini ja sokeri pehmeäksi ja mausta haalealla, vahvalla kahvilla. Levitä täytettä pikkuleiville ja paina kaksi vastakkain.
  6. Sekoita kuorrutusta varten siivilöityyn tomusokeriin tippa vettä, sitruunamehua, kahvia, punssia tai kahvilikööriä. Voit maustaa kuorrutuksen myös kaakaojauheella. Levitä kuorrutus täytettyjen leivonnaisten päälle ja ripottele koristeeksi nonparelleja.
  • Ohje Tarja Vehviläinen, Hyvinkää

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mokkapiparit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.