Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mokkatäytteiset pikkuleivät

Juhlavat, kreemitäytteiset mokkaleivät voi kuorruttaa kahvi-tomusokeriseoksella. Tämä resepti on julkaistu Kotiliedessa ensi kerran vuonna 1932 ja toisen kerran Kotilieden juhalvuonna 2013. Ohje on toiminut sukupolvelta toiselle.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

Mokkatäytteiset pikkuleivät:

  • 200 g voita
  • 2.5 dl sokeria
  • 1 tl soodaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 dl perunajauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja

Pikkuleipien mokkatäyte:

  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl vahvaa kahvia
  • 200 g voita

Valmistusohje

Mokkatäytteiset pikkuleivät valmistuvat näin. Tällä ohjeella leivot noin 40 mokkatäytteistä pikkuleipää.

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita sooda kermaan ja vaahdota. lisää kermavaahto voiseokseen.

2. Sekoita perunajauhot ja vehnäjauhot keskenään. Lisää siivilän läpi seuloen taikinaan. Anna pikkuleipätaikinan levähtää noin 15 minuuttia jääkaapissa.

3. Kauli taikina ohuehkoksi levyksi ja ota pienisuisella juomalasilla tai muotilla kakkusia ja paista pikkuleivät vaaleanruskeiksi 200- asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Jäähdytä pikkuleivät tasaisella alustalla.

4. Valmista mokkatäyte. Vaahdota sokeri ja keltuaiset. Lisää kuuma kahvi hyvin vatkaten. Vatkaa voi kuutioina joukkoon. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Levitä täyte pikkuleiville ja aseta kaksi kakkusta vastakkain. Tarjoa mokkatäytteiset pikkuleivät hyvän kahvin kanssa.

Katso myös: Herrasväen pikkuleivät

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Ulla Svenskin kuorrutetut pikkuleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mokkatäytteiset pikkuleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.