Reseptit

Mökkiläisen sienipannu

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 6 keskikokoista perunaa kuorineen
  • 1 nippu porkkanoita
  • 2 kesäistä palsternakkaa
  • ½ rkl öljyä
  • ½ l tatteja tai kantarelleja tai
  • 1 rasia siitakkeita (100 g)
  • 1 dl vettä tai kasvislientä
  • 2 kesäsipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • tilli- tai rakuunasilppua
  • suolaa, mustapippurirouhetta

Valmistusohje

Mökkiläisen sienipannu
  1. Huuhdo tai raaputa juurekset tarpeen mukaan. Älä kuori, mutta suikaloi ne pitkiksi, paksuiksi tangoiksi tai lohkoiksi. Paloittele isot sienet. Silppua sipuli varsineen.
  2. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla keskilämmöllä. Ruskista siinä ensin varovasti perunat, porkkanat ja palsternakat. Sekoita välillä. Lisää sienet ja jatka kypsentämistä pari minuuttia. Lisää vesi ja peitä pannu kannella. Kypsennä viitisen minuuttia tai kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä.
  3. Sekoita joukkoon sipulisilppu ja paloitellut valkosipulinkynnet. Sekoita ja kypsennä ilman kantta minuutin ajan.
  4. Mausta seos lopuksi ja tarjoa kuumana hapanleivän ja raikkaan salaatin kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mökkiläisen sienipannu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.