Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mujaddara eli Lähi-idän linssi-riisilisäke

Mujaddara eli Lähi-idän linssi-riisiruoka on edullinen ja maukas ateria. Mujaddara koostuu riisistä ja linsseistä, joiden päälle on nostettu paistettua sipulia.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mujaddara:

  • 4 isoa sipulia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 1.5 dl vihreitä linssejä
  • 2 tl Ras el Hanout -mausteseosta
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 dl basmatiriisiä
  • 5 dl kasvislientä
  • (ripaus suolaa)
  • ½ dl tuoretta minttua

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa kolme sipulia ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna pannulla 2 rkl öljyä sekä voi. Paista sipuleita keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes ne karamellisoituvat ja paahtuvat kauniin ruskeiksi. Keitä huuhdellut linssit erikseen kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta sipulit syrjään odottamaan. Valuta linssit.

2. Kuori ja hienonna viimeinen sipuli. Lisää pannulle loppu öljy, mausteseos, juustokumina ja kuullota sipulia mausteseoksessa hetki. Lisää kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet ja riisi. Sekoita ainekset ja kaada joukkoon kiehuva kasvisliemi. Keitä riisiä, kunnes se on kypsää, noin 12 minuuttia.

3. Lisää linssit riisiseokseen ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla. Nosta tarjoilukulhoon, ja nosta päälle karamellisoidut sipulit ja hienonnettua minttua. Tarjoile esimerkiksi raikkaan kurkkusalaatin ja jogurttikastikkeen kera.

Kokeile myös muita mausteisia reseptejä: Samettinen porkkanakeitto Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna Intialainen munakoisosalaatti Ruoka.fi: Porkkanahalva

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mujaddara eli Lähi-idän linssi-riisilisäke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.