Reseptit

Mummin mokkakakut

Ainekset

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta tai soodaa
  • 3.8 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl kermaa

mokkatäyte:

  • 200 g voita
  • 3 rkl vahvaa kahvia
  • vajaa 1 dl sokeria
  • tomusokeria

Valmistusohje

Mummin mokkakakut
  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja kerma vuorotellen. Jos kerma on hapanta, käytä kohotusaineena soodaa. Anna taikinan olla kylmässä, niin se kiinteytyy.
  2. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla leivinalustalla noin 3 sentin vahvuiseksi levyksi. Ota muotilla pyöreitä kakkuja ja paista ne 175 asteessa 7-10 minuuttia tai kunnes leivonnaiset ovat vaaleita ja kypsiä. Jäähdytä tasaisella alustalla.
  3. Levitä pikkuleiville marmeladia tai mokkatäytettä: vaahdota voi ja sokeri ja mausta vahvalla kahvilla. Paina kaksi kakkua vastakkain ja seulo ennen tarjoamista tomusokeria päälle.
  • Ohje: Kaija Peltola, Myllykoski

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mummin mokkakakut

Anne

Taita tuo paksuus 3 cm olla vähän liikaa. Minulla tuo ohje Pauligin kahvikirjasta. Tätä vähän määrissä muokattu.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.