Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mummin mureat piparkakut

Joulukausi alkaa vasta, kun keittiöstä tulvii piparkakkujen tuoksu. Piparkakkujen mausteisen makeat tuoksut virittävät mielen vastaanottamaan suuren juhlan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
80  annosta

Ainekset

Mummin mureat piparkakut:

  • 250 g voita
  • 2 pientä munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl neilikkaa
  • 2 tl pomeranssinkuorta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 500 g (runsas 7 dl) vehnäjauhoja

Valmistusohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri huolellisesti. Lisää siirappi ja munat yksitellen hyvin sekoittaen.
  2. Sekoita mausteet ja sooda jauhoihin. Seulo jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan tasaantua viileässä seuraavaan päivään.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli ohueksi levyksi ja leivo piparkakuiksi. Paista 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Jäähdytä tasaisella alustalla ja koristele niin halutessasi tomusokerikuorrutuksella.
Mummon mureat piparkakut

Lapsiperheen joulu ei tule ilman piparitalkoita. Hauskat muotit ovat hyviä pikkujoululahjoja. Eläinaiheisilla muoteilla saa helposti koottua heppatallin, navetan tai eläintarhan. Vauhtivillet ilahtuvat laiva-, traktori-, auto- tai junamuoteista.

Katso myös: Kauneimmat piparkakkutalot


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mummin mureat piparkakut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.