Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mummolan hapankaalikeitto

Hapankaalikeitto on maukas jalämmittävä ruoka, jonka voi tehdä myös porsaan lavasta tai etuselästä. Katso tästä maukkaan keiton resepti!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Hapankaalikeitto:

  • 500 g porsaanlapaa, kylkiluita tai muuta luullista lihaa
  • noin 1 ½ l vettä
  • kokonaisia valko- ja maustepippureita
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 kg kaalia
  • 3 porkkanaa
  • 400 g hapankaalia

Valmistusohje

Hapankaalikeitto valmistetaan näin:

1. Pane lihapala kattilaan ja lisää vettä sen verran, että pala peittyy. Kuumenna ja kuori pinnalle kertyvä vaahto. Lisää mausteet ja sipulit. Keitä noin hiljalleen noin tunti.

2. Siivilöi liemestä mausteet. Suikaloi kaali, kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhdo hapankaali siivilässä juoksevan veden alla.

3. Lisää kasvikset liemeen, lisää tarvittaessa vettä. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja hauduta hiljalleen noin tunti. Lisää tarvittaessa liha- tai kasvisfondia.

Vinkki: Voit tehdä hapankaalikeiton myös kana- tai kasvisliemeen ilman lihaa.

Lue myös: Hapankaalin valmistus on helppoa

Lue myös Anna.fi/ruoka: Syksyn mehevimmät kaaliruoat – reseptit koko viikoksi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mummolan hapankaalikeitto

Piippalan vaari

Vaarilan hapankaalikeitto. Laitaa sikaa ja raavasta astiaan ja paista ikään kuin karjalanpaistina. Samaan aikaan laita hapankaali kiehumaan hiljalleen, sekaan voi laittaa puoli kourallista riisiä. Kun lihat on kypsiä, sekoita ne kaalin sekaan ja liemen voi laskea sihtin läpi jos haluaa ja lisätäkeittoon. Sen jälkeen antaa kattilan porista hiljalleen
jonkin aika lämpimällä levyllä, lihakin vielä pehmenee. Hyvin on maistunut tämä
keitos.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.