Hölskytyskurkut
Hölskytyskurkut, hölskykurkut tai mummon tillikurkut – maukkaalla kesäherkulla on monta nimeä!
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Kevyt
Ainekset
Hölskytyskurkut
- 1 kasvihuonekurkku tai 2 avomaankurkkua
- ½ tl suolaa
- ¼ tl sokeria
- 2 rkl tillisilppua
Valmistusohje
Hölskytyskurkut tehdään helposti näin:
1. Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi syvälle lautaselle. Jos haluat, voit poistaa kuoren.
2. Ripota mausteet kurkkuviipaleille, aseta päälle toinen lautanen ja hölskytä, jotta mausteet sekoittuvat. Anna makujen tasaantua 10 minuuttia jääkaapissa.
Tarjoa hölskytyskurkut kesäisen ruoan kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hölskytyskurkut
Mummonkurkkuihin kylläkin kuuluu myös vedellä laimennettu väkiviinaetikka.
Juu, väkiviinaetikkaa tarvitaan. Eihan ne muuten maistu miltään.
Neilikka