Munajuusto
Munajuusto valmistuu helposti ja tekeytyy yhdessä yössä. Tarvitset vain kolme raaka-aineetta ja hivenen suolaa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Munajuusto
- 3 l maitoa
- 1 l piimää
- 3 kananmunaa
- 1 ½ tl suolaa
Valmistusohje
Munajuusto valmistetaan helposti näin:
- Kuumenna maito.
- Vatkaa piimä ja kananmunat keskenään. Lisää seos kuumaan maitoon.
- Ota kattila liedeltä ja anna seistä lämpimässä, kunnes maito herottuu eli juustomassa erottuu.
- Vuoraa juustomuotti sideharsokankaalla ja nostele juustomassa reikäkauhalla siihen. Mausta suolalla ja jätä kylmään painon alle valumaan seuraavaan päivään.
Vinkki: Juuston voi tarjota myös jälkiruokana marjakastikkeen tai tuoreiden marjojen kanssa. Marjoiksi sopivat esimerkiksi lakat tai mustaherukat.
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään pehmeä jogurttijuusto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Munajuusto