Munakoisotahna eli baba ghanoush
Munakoisotahna eli baba ghanoush kuuluu meze-pöydän antimiin. Paahdetuista munakoisoista pyöräytetty tahna viimeistellään sitruunanlohkoilla ja granaattiomenan siemenillä ja tarjotaan pitaleipien kera.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Munakoisotahna eli baba ganoush:
- 3 munakoisoa
- 1 dl Tahini-seesamitahnaa
- 1 dl sitruunamehua
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa
- 2 dl oliiviöljyä
- granaattiomenan siemeniä
Valmistusohje
Munakoisotahna eli baba ghanoush valmistuu näin:
1. Huuhdo ja kuivaa munakoisot. Poista kanta. Pistele munakoisot haarukalla ja paahda 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
2. Halkaise munakoisot ja kaavi hedelmäliha kuorista siivilään. Valuta noin 15 minuuttia.
3. Mittaa munakoiso, tahini, sitruunamehu, suola ja öljy monitoimikoneeseen ja pyöräytä tahnaksi.
4. Kaada munakoisotahna tarjoiluastiaan. Tee pintaan syvennys ja kaada siihen öljyä. Korista munakoisotahna eli baba ghanoush sitruunanlohkolla ja granaattiomenan siemenillä.
Kokeile myös muita Lähi-Idän herkkuja: Marokkolainen uunilohi Lammaslihapullat Sitruunakakku ja jogurttikastike Ruoka.fi: Hummus
Kommentoi
Kommentoi juttua: Munakoisotahna eli baba ghanoush
Kauanko tämä munakoisotahna säilyy, jääkaapissa oletan?