Mureat mokkaleivät
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 150 g kylmää voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ranskankermaa
voiteluun:
- muna
- vedellä ohennettua siirappia
täyte:
- 100 g huoneenlämpöistä voita
kiisseli:
- 1.5 dl täysmaitoa tai kahvikermaa
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl maissijauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl murukahvia
- 50 g tummaa suklaata
Valmistusohje
1. Kuutioi kylmä voi leikkuulaudalle. Kumoa jauhot keoksi voin päälle ja hakkaa ainekset leikkuuveitsellä muruiseksi seokseksi. Lisää kylmä hapankerma nopeasti sekoittaen. Jähmetä taikinaa jääkaapissa noin 15 minuuttia.
2. Valmista täytteen kiisseli. Mittaa maito tai kahvikerma, maissijauhot ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää murukahvi ja suklaa. Jäähdytä kylmäksi.
3. Kauli taikina ohueksi levyksi, leikkaa keksit pyöreällä muotilla. Lado ne pellille leivinpaperille, voitele munalla ja paista 225 asteessa 5 minuuttia. Sipaise vedellä ohennetulla siirapilla. Jäähdytä.
4. Vaahdota huoneenlämpöinen voi kulhossa ja lisää mokkakiisseli ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Levitä täytettä jäähtyneille kekseille ja aseta kaksi keksiä vastakkain. Tarjoa samana päivänä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mureat mokkaleivät