Reseptit

Mureat mokkaleivät

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

  • 150 g kylmää voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ranskankermaa

voiteluun:

  • muna
  • vedellä ohennettua siirappia

täyte:

  • 100 g huoneenlämpöistä voita

kiisseli:

  • 1.5 dl täysmaitoa tai kahvikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl maissijauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl murukahvia
  • 50 g tummaa suklaata

Valmistusohje

Mureat mokkaleivät

1. Kuutioi kylmä voi leikkuulaudalle. Kumoa jauhot keoksi voin päälle ja hakkaa ainekset leikkuuveitsellä muruiseksi seokseksi. Lisää kylmä hapankerma nopeasti sekoittaen. Jähmetä taikinaa jääkaapissa noin 15 minuuttia.

2. Valmista täytteen kiisseli. Mittaa maito tai kahvikerma, maissijauhot ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää murukahvi ja suklaa. Jäähdytä kylmäksi.

3. Kauli taikina ohueksi levyksi, leikkaa keksit pyöreällä muotilla. Lado ne pellille leivinpaperille, voitele munalla ja paista 225 asteessa 5 minuuttia. Sipaise vedellä ohennetulla siirapilla. Jäähdytä.

4. Vaahdota huoneenlämpöinen voi kulhossa ja lisää mokkakiisseli ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Levitä täytettä jäähtyneille kekseille ja aseta kaksi keksiä vastakkain. Tarjoa samana päivänä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mureat mokkaleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.