Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustikka-murupiirakka

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Mustikka-murupiirakka. pohja

  • 1 dl sokeria
  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 muna
  • 5 dl vehnäjauhoja

Mustikka-murupiirakka. täyte

  • 3–4 dl mustikoita
  • 2–3 rkl kookoshiutaleita
  • 2–3 rkl sokeria

Valmistusohje

Mustikka-murupiirakka leivotaan helposti näin:

1. Nypi huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sekaisin, lisää muna ja jauhot. Nypi taikinaksi ja muotoile taikinasta tiivis pallo. Anna taikinan seistä jääkaapissa puolisen tuntia. Voit myös käyttää kaupan valmista murotaikinaa.

2. Kauli taikina hieman piirakkavuokaa suuremmaksi ympyräksi ja nosta taikina voideltuun piirakkavuokaan. Kauli reunojen yli jäävästä taikinasta levy ja leikkaa siitä taikinapyörällä ohuita suikaleita.

3. Kaada mustikat pohjan päälle, ripottele pintaan kookos, sokeri ja kaneli. Asettele taikinasuikaleet kauniiksi ristikoksi piirakan pintaan.

4. Paista mustikka-murupiirakka 200 asteessa puolisen tuntia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustikka-murupiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.