Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustaherukanlehtijuoma

Mustaherukanlehtijuoma on kesäjuomien aatelia. Se virkistää ihanasti kuumana päivänä. Tässä reseptillä teet sitä helposti itse.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Mustaherukanlehtijuoma:

  • noin 5 l mustaherukanlehtiä
  • (anisiisoa, sitruunamelissaa, minttua)
  • 5 l vettä
  • 50 g sitruunahappoa (saa apteekista)
  • 500 g sokeria

Valmistusohje

  1. Huuhdo herukanlehdet ja mausteyrtit. Kaada lehtien ja yrttien päälle kiehuvan kuuma vesi. Anna jäähtyä.
  2. Lisää sitruunahappo ja anna juoman maustua huoneenlämmössä muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.
  3. Siivilöi juoma ja sekoita joukkoon sokeri. Tarjoa mustaherukanlehtijuoma kylmänä ja sopivasti vedellä laimennettuna. Pakasta juoma sopivina annoksina.

Lue myös: Kesän paras alkoholiton booli – ota talteen baarimestarin ohje!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustaherukanlehtijuoma

Hkgh

Liian hapokasta! Jouduin laittamaan paljon enemmän sokeria jotta sitruunahapon maku tasoittui. Silti maku on enemmän sitruunainen kuin mustaherukkainen.

MehuMaija

Nam kun tuli hyvää! Taitaa olla tekijässä vika, jos hyvää ei tällä reseptillä saa 😉
Ohjeessa ei mainittu sokerin laittamisen jälkeen mehun kiehauttamisesta, mutta näin tein kuitenkin.
Peukku tälle reseptille 👍

Sinun täytyy kommentoidaksesi.