Mustaherukka-juustokakku

Mustaherukka-juustokakku 

60+
min
1
10 annosta
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

2 kananmunaa
1 dl sokeria
¾ dl kookosjauhoa (Risenta)
¾ dl mantelijauhoa (Risenta)
0.5 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
0.5 dl suklaarouhetta

Täyte

250 g mascarpone-juustoa
2 dl kuohukermaa
3 dl mustaherukkasosetta
1 dl sokeria
6 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä

Pinnalle

2.5 dl mustaherukoita
1.5 dl laimennettua herukka- tai rypälemehua
¾ dl hyytelösokeria

Valmistusohje

1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä suklaarouhe. Levitä taikina uunipellille pienen (halk. 17 cm) irtopohjavuoan kokoiseksi levyksi ja paista kakkupohjaa 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Aseta kakkupohja vuokaan. Anna jäähtyä.

2. Pane liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sekoita muut täyteainekset. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivateliemi täytteeseen.

3. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin tunti. Peitä juustokakun pinta herukoilla tai muotoile marjoista terttuja kakun päälle. Kiehauta mehu ja hyytelösokeri. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lusikoi kakun pinnalle. Hyydytä juustokakkua kolmisen tuntia tai seuraavaan päivään.

Vinkki: Mustaherukka-juustokakun pohjan voi tehdä myös murskatuista kekseistä ja voisulasta. Sekoita 150 g murskattuja keksejä, 50 g voisulaa ja 1⁄2 dl kaakaojauhetta. Painele seos irtopohjavuokaan ja kaada täyte vuokaan.