Mustaherukkaglögi
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 5 dl mustaherukkamehua (sokeroitua)
- 1.5 dl fariinisokeria
- kanelitanko
- 10 neilikkaa
- pala inkivääriä tai
- 0.5 dl inkiväärisiirappia
- kuivattu pomeranssinkuori tai
- tai tuore appelsiininkuori
- 5 dl vettä
- pullo punaviiniä
- 5 dl mustaherukkalikööriä
Laseihin:
- kuorittuja manteleita
- rusinoita
Valmistusohje
- Kiehauta mehu, mausteet, sokeri ja vesi. Käytä joko kuivattua pomeranssinkuorilohkoa (maustekaupat) tai tuoreen appelsiinin hyvin pestyä kuorta. Anna maustua noin 15 minuuttia. Siivilöi mausteet liemestä, lisää joukkoon viini kuumenna lämpimäksi. Älä keitä. Voit käyttää myös valmista glögiä tai hehkuviiniä.
- Kaada likööriä laseihin ja lisää joukkoon lämmin glögi.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustaherukkaglögi