Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustaherukkamazariini

Mustaherukkamazariini on mantelimassalla höystetty mehevä marjapiirakka, jolle mustaherukat antavat mukavan kirpakkaa makua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Taikina:

  • 150 g kylmää voita
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl sokeria
  • 4 rkl maitoa
  • ¼ tl suolaa

täyte:

  • 50 g pehmeää voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150 g mantelimassaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl mustaherukoita
  • 2 rkl perunajauhoja

Valmistusohje

Mustaherukka-mazariinipiirakka leivotaan helposti näin:

1. Sekoita kaikki pohja-ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

2. Kauli ja aseta ohut taikina leivinpaperilla vuoratun, 20 x 30 sentin kokoisen uunivuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka tunniksi pakastimeen.

3. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Sekoita täyteainekset. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Raasta joukkoon mantelimassa. Sekoita ja lisää kananmunat yksitellen huolellisesti sekoittaen. Lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja. Sekoita täyte tasaiseksi seokseksi.

4. Pistele pohjataikina haarukalla ja paista pohjaa 10 minuuttia. Sekoita mustaherukat ja perunajauhot. Levitä marjaseos pohjalle ja päälle täyteseos. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.

Katso myös: Mustaherukka maistuu puuroissa, kastikkeissa, leivonnaisissa – 9 ohjetta

Katso myös Anna.fi/ruoka: Mustaherukka-suklaamoussekakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustaherukkamazariini

Sinun täytyy kommentoidaksesi.