Mustaherukkatuorepuuro
Mustaherukkatuorepuuro on maukas raakapuuro, joka sekoitetaan jogurtista, mustaherukoista, kaurahiutaleista, siemenistä ja manteleista.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Mustaherukkatuorepuuro:
- 0.5 dl ruskeita manteleita
- 1 rkl pellavansiemeniä
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 1 dl kaurahiutaleita
- 0.5 dl kauraleseitä
- 3 dl pakastemustaherukoita
- 3 dl maustamatonta jogurttia
- 0.5 dl täysruokosokeria
Valmistusohje
Mustaherukkatuorepuuro valmistuu näin helposti:
Mustaherukkatuorepuuro on kiireisen aamun pelastaja, kun sen laittaa turpoamaan jääkaappiin jo edellisenä iltana.
1. Nosta mantelit ja siemenet teholeikkuriin ja jauha hienoksi. Kaavi seos kulhoon ja lisää hiutaleet ja leseet.
2. Sulata mustaherukat ja survo karkeaksi. Lisää jogurtin ja sokerin kanssa pähkinä-hiutaleseokseen. Sekoita ainekset huolella.
3. Anna mustaherukkatuorepuuron turvota vähintään 30 minuuttia tai yön yli.
Kokeile myös muita maukkaita puuroreseptejä: Vadelmainen tuorepuuro Mysli-kaurapuuro Marjapuuro uunissa
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tattarituorepuuro
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustaherukkatuorepuuro