Reseptit

Mustasilmäpapupyörykät, Acarajès

Ainekset

pyörykät:

  • 5 dl mustasilmäpapuja
  • 1 muna
  • pala chiliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 2 tl suolaa
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 4 oksaa persiljaa tai korianteria
  • ¼ tl maustepippuria
  • 2 rkl öljyä

kierittelyyn:

  • 1 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Mustasilmäpapupyörykät, Acarajès

 

  • Määrä: pellillinen
  • Esivalmistelu: Keitä kerralla papuja kattilallinen. Ota erikseen 5 dl ja pakasta loput.
  1. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja jauha tahnaksi.
  2. Ota taikinasta jauhotetuin sormin nokareita ja pyörittele jauhojenkanssa palleroiksi.
  3. Kypsennä pyöryköitä 250-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Aidot papupyörykät uppopaistetaan katukeittiöissä palmuöljyssä, joka antaa pyöryköille oman erityisarominsa.
  • Palmuöljyä voi löytyä etnisistä ruokakaupoista. Mustasilmäpapujakin löytyy sieltä varmimmin. Voit valmistaa pyöryköitä myös muista pavuista.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustasilmäpapupyörykät, Acarajès

Markku

Palmuöljy ja nimenomaan punaista palmuöljyä saa nykyään myös tavallisista ruokakaupoista.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.