Mustasilmäpapupyörykät, Acarajès
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
pyörykät:
- 5 dl mustasilmäpapuja
- 1 muna
- pala chiliä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 2 tl suolaa
- 0.5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl tomaattisosetta
- 4 oksaa persiljaa tai korianteria
- ¼ tl maustepippuria
- 2 rkl öljyä
kierittelyyn:
- 1 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
- Määrä: pellillinen
- Esivalmistelu: Keitä kerralla papuja kattilallinen. Ota erikseen 5 dl ja pakasta loput.
- Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja jauha tahnaksi.
- Ota taikinasta jauhotetuin sormin nokareita ja pyörittele jauhojenkanssa palleroiksi.
- Kypsennä pyöryköitä 250-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Aidot papupyörykät uppopaistetaan katukeittiöissä palmuöljyssä, joka antaa pyöryköille oman erityisarominsa.
- Palmuöljyä voi löytyä etnisistä ruokakaupoista. Mustasilmäpapujakin löytyy sieltä varmimmin. Voit valmistaa pyöryköitä myös muista pavuista.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustasilmäpapupyörykät, Acarajès
Palmuöljy ja nimenomaan punaista palmuöljyä saa nykyään myös tavallisista ruokakaupoista.