Mustasilmäpapupyörykät, Acarajès

Mustasilmäpapupyörykät, Acarajès 

60
min
30-60 min

Ainekset

pyörykät:

5 dl mustasilmäpapuja
1 muna
pala chiliä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 tl suolaa
0.5 dl vehnäjauhoja
1 rkl tomaattisosetta
4 oksaa persiljaa tai korianteria
1/4 tl maustepippuria
2 rkl öljyä

kierittelyyn:

1 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

 

  • Määrä: pellillinen
  • Esivalmistelu: Keitä kerralla papuja kattilallinen. Ota erikseen 5 dl ja pakasta loput.
  1. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja jauha tahnaksi.
  2. Ota taikinasta jauhotetuin sormin nokareita ja pyörittele jauhojenkanssa palleroiksi.
  3. Kypsennä pyöryköitä 250-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Aidot papupyörykät uppopaistetaan katukeittiöissä palmuöljyssä, joka antaa pyöryköille oman erityisarominsa.
  • Palmuöljyä voi löytyä etnisistä ruokakaupoista. Mustasilmäpapujakin löytyy sieltä varmimmin. Voit valmistaa pyöryköitä myös muista pavuista.

04.05.2007
Kotiliesi