Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustatorvisienikeitto

Maukkaat mustatorvisienet tekevät tästä keitosta herkullisen. Helppoa ja hyvää - todellista syksyn pikaruokaa, kun sato on korissa!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mustatorvisienikeitto

  • noin 1 l tuoreita mustatorvisieniä
  • 1 kpl sipuli
  • 3 rkl voita tai öljyä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 8 dl kana- tai kasvislientä
  • noin 1 rkl tuoretta tai
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 2 rkl tuoretta silputtua persiljaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 100 g maustamatonta sulatejuustoa
  • 2 dl juoksevaa ranskankermaa
  • (suolaa)

Valmistusohje

Mustatorvisienikeitto valmistuu helposti näin:

1. Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Kiehauta sienet kattilassa omassa liemessään, kunnes neste on haihtunut.

3. Lisää kattilaan sienten joukkoon rasva ja sipulisilppu ja kuullota hetken. Ripottele vielä joukkoon vehnäjauhot ja lisää kana- tai kasvisliemi koko ajan sekoittaen. Lisää mausteet. Hauduta keittoa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

4. Lisää sulatejuustoa ja juokseva ranskankerma. Kuumenna kunnes juusto on sulanut ja keitto tasaista. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Vinkki: Tarjoa täyteläinen mustatorvisienikeitto uunissa paahdettujen, valkosipulilla maustettujen ruisleipätikkujen kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin teet hurmaavan kuohkean sieni-palsternakkakeiton. Keitto viimeistellään smetananokareella.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustatorvisienikeitto

Paloma

Mitä yrttiä tarvitaan reseptissä liemen jälkeen ”1 rkl tuoretta tai”?

Kai

Rakuunaa kts. Seuraava rivi

Jori

Smetana antaa paremman potkun, kuin Ranskankerma

Jyrtto

Kiehuttaa sienet omassa limessään? Tuoreet sienet omassa liemessä?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.