Mustikka-omenastruudeli
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
- Kasvis
Ainekset
Taikina
- 4 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita tai margariinia
- 1 kananmuna
- ripaus suolaa
- 1 dl vettä
- 2 tl rypsiöljyä
Lisäksi
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 50 g voita tai margariinia
- 0.5 dl mannaryynejä
Täyte
- 3 omenaa
- 2 dl mustikoita
- 1.5 dl korppujauhoja
- 1.5 dl sokeria
- ripaus kanelia
Valmistusohje
Mustikka-omenastruudeli on omenilla ja mustikoilla täytetty rapisevakuorinen herkkuleivonnainen. Keski-Euroopasta kotoisin olevan struudelin nimi tulee saksan kielen sanasta Strudel eli pyörre.
1. Sekoita kaikki taikinan ainekset, paitsi öljy, monitoimikoneessa taikinaksi. Muotoile taikinasta pallo, sivele pintaan öljy ja kääri kelmuun. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä puoli tuntia.
2. Valmista täyte. Kuori ja leikkaa omenat paloiksi. Sekoita kulhossa kaikki täytteen ainekset.
3. Levitä työpöydälle leivinliina ja ripottele päälle jauhot. Kauli taikinasta ohut 40 x 70 kokoinen suorakaidelevy. Auta käsillä levittämällä taikinan reunoista. Sulata rasva ja sivele puolet taikinalevylle. Ripottele päälle tasaisesti mannaryynit.
4. Levitä täyte taikinalevylle niin, että osa toisesta pitkästä reunasta jää tyhjäksi. Aloita rullaus täytepuolelta. Paina tyhjä saumapinta tiiviisti umpeen. Leikkaa rulla kahtia. Nosta rullat saumat alaspäin paperoidulle uunipellille.
5. Paista rullia 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Nosta pois ja voitele rasvalla. Paista struudelia vielä 10 minuuttia tai kunnes pinta on ruskea. Anna jäähtyä. Siivilöi mustikka-omenastruudelin pinnalle tomusokeria.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikka-omenastruudeli