Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustikka-portviinikastike

Portviinikastike saa hienostuneen aromin mustikoista. Tarjoa mustikka-portviinikastike esimerkiksi itsenäisyyspäivän aterialla poronpaistin kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Mustikka-portviinikastike:

  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl voita
  • 1 dl portviiniä
  • 4 dl riistan paistolientä tai vahvaa riista- tai lihalientä
  • 1 dl mustikoita
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 0.5 dl portviiniä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota niitä voissa 5 minuuttia. Kaada joukkoon viini, vahva riista- tai lihaliemi ja mustikat. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

2. Sekoita maissitärkkelys viinitilkkaan. Kaada viini-jauhoseos kiehuvaan nesteeseen koko ajan sekoittaen ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta kastike suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

3. Siivilöi kastike ja lisää voi. Sekoita sauvasekoittimella kuohkeaksi kastikkeeksi.

Tarjoa kastike esimerkiksi poronpaistin kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustikka-portviinikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.