Mustikka-rahkapiirakka
Mustikka-rahkapiirakka on ihanan kesäinen leivonnainen. Rahka-kananmunatäyte tekee piirakasta erityisen mehevän.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Mustikka-rahkapiirakka
- 150 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 1.5 dl grahamjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Mustikka-rahkapiirakan täyte:
- 500 g maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 munaa
- 1 l mustikoita
Valmistusohje
Mustikka-rahkapiirakka leivotaan helposti näin:
1. Voitele ja korppujauhota läpimitaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka.
2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaahtoon muna.
3. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Kääntele jauhoseos voi-sokeri-munaseokseen.
4. Levitä taikina vuokaan ja esikypsennä pohjataikinaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
5. Valmista täyte. Sekoita rahka, sokerit ja munat. Survo osa mustikoista ja sekoita survos ja kokonaiset mustikat rahkaseokseen.
6. Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. Paista mustikka-rahkapiirakka 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Irrota kakku vuoasta vasta jäähtyneenä. Kylmä piiras on helpompi paloitella annoksiksi.
Lue myös: Mehevä mustikka sopii piirakkaan, pullaan, mehuun – nappaa helpot ohjeet!
Lue myös Anna.fi: Mustikka-pullavanukas
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikka-rahkapiirakka