Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikka-rahkapiirakka on ihanan kesäinen leivonnainen. Rahka-kananmunatäyte tekee piirakasta erityisen mehevän.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Mustikka-rahkapiirakka

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl grahamjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Mustikka-rahkapiirakan täyte:

  • 500 g maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 1 l mustikoita

Valmistusohje

Mustikka-rahkapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Voitele ja korppujauhota läpimitaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka.

2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaahtoon muna.

3. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Kääntele jauhoseos voi-sokeri-munaseokseen.

4. Levitä taikina vuokaan ja esikypsennä pohjataikinaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

5. Valmista täyte. Sekoita rahka, sokerit ja munat. Survo osa mustikoista ja sekoita survos ja kokonaiset mustikat rahkaseokseen.

6. Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. Paista mustikka-rahkapiirakka 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Irrota kakku vuoasta vasta jäähtyneenä. Kylmä piiras on helpompi paloitella annoksiksi.

Lue myös: Mehevä mustikka sopii piirakkaan, pullaan, mehuun – nappaa helpot ohjeet!

Lue myös Anna.fi: Mustikka-pullavanukas


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustikka-rahkapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.