Mustikka-valkosuklaakakku

Mustikka-valkosuklaakakku 

60+
min
3
10 annosta
yli 60 min
  • 3
  • 3

Ainekset

5 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g voisulaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

1 dl laimennettua sitruunamehua

Täyte

2 dl mustikkahilloa

Väliin ja pinnalle

400 g valkosuklaata
1 l turkkilaista jogurttia
1 dl sitruunatahnaa (Lemon Curd)

koristeluun

1 l pensasmustikoita
syötäviä orvokkeja
mustikanvarpuja

Valmistusohje

Mustikka-valkosuklaakakku täytetään valkosuklaalla ja sitruunalla maustetulla jogurtilla ja mustikoilla. Sinivalkoinen täytekakku sopii vaikka juhannusjuhlien kahvipöytään. Alkukesästä mustikka-valkosuklaakakun voi tehdä pensasmustikoista.

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24-26 cm:n vuoka. Sulata ja jäähdytä voi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.

2. Vaahdota munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voisula ja jauhoseos siivilän läpi seuloen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä ja anna kuivahtaa seuraavaan päivään.

3. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita hieman jäähtynyt suklaa jogurtin joukkoon. Mausta sitruunatahnalla (keltainen, kananmunaa sisältävä Lemon Curd on parasta.) Anna seoksen saeta tunnin ajan jääkaapissa.

4. Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kokoa kakku. Kostuta kakkulevyt vedellä laimennetulla sitruunamehulla ja sivele päälle mustikkahilloa ja vakosuklaaseosta.

5. Levitä jäljelle jäänyt kuorrutus kakun päälle. Peitä kakun pinta runsaasti pensasmustikoilla ja asettele reunalle syötäviä sinisiä kukkia, esimerkiksi orvokkeja tai ruiskukkia. Vadin voi koristella mustikanvarvuilla.