Mustikkainen bostonkakku
Mustikkainen bostonkakku eli mustikkaboston on muisto mummolan marjapiirakasta. Pulla ja mustikka ovat hyvä pari. Tämä bostonkakun marjamuunnos maistuu parhaalta heti tuoreeltaan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Mustikkainen bostonkakku
- 100 g margariinia
- 2 ½ dl maitoa
- 30 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- ½ tl suolaa
- ½ rkl kardemummaa
- 8 dl vehnäjauhoja
täyte:
- 2 dl mustikkahilloa, kuningatarhilloa tai muuta hilloa
- 1 rkl perunajauhoja
päälle:
- raesokeria
Valmistusohje
Mustikkainen bostonkakku leivotaan näin:
Mustikkainen bostonkakku saa täytteekseen mustikkahilloa ja päälle raesokeria.
1. Sulata margariini. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Kaada maito kulhoon ja murenna joukkoon hiiva.
2. Riko kananmuna lasiin ja vatkaa sen rakenne rikki haarukalla. Jätä lasiin tilkka kananmunaa bostonkakun voiteluun. Lisää loppu kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma kulhoon maidon joukkoon. Sekoita lientä kädellä tai kauhalla.
3. Lisää seokseen puolet vehnäjauhoista ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää jauhoja vähin erin ja sen jälkeen margariini. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
4. Painele taikinasta suuret ilmakuplat pois. Ota pala taikinaa ja kauli siitä levy vuoan (ø 22 cm) pohjalle.
5. Kauli loppu taikina levyksi. Sekoita hilloon perunajauho ja levitä täyte taikinalevylle.
6. Rullaa levy pitkäksi tangoksi. Leikkaa taikinatanko reiluiksi paloiksi ja nosta ne kakkuvuokaan.
7. Kohota leivonnaisia 20 minuuttia, voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa uunin alaosassa noin puoli tuntia.
Kaipaatko vaihtoehtoja? Kokeile vaikkapa mustikka-puolukkatäytteistä pullaa tai mustikkakranssia.
Katso myös Anna.fi/ruoka: Mansikkaboston
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikkainen bostonkakku