Reseptit

Mustikkamadeleinet

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
36  annosta

Ainekset

  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl jäisiä mustikoita
  • 2 rkl perunajauhoja

vuokiin:

  • voita ja korppujauhoja

Valmistusohje

Mustikkamadeleinet

1. Sulata voi ja jäähdytä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita kulhossa keltuaiset, sokeri ja suola.

2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos ja jäähtynyt voisula taikinan joukkoon. Sekoita voimakkaasti. Sekoita jäiset mustikat ja perunajauhot keskenään ja lisää taikinaan.

3. Vaahdota valkuaiset ja nostele taikinan joukkoon varovaisesti käännellen. Voitele ja korppujauhota kevyesti madeleinepellin koloset. Jaa taikina vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia, kunnes leivokset ovat kauniin ruskeita.

4. Irrota leivonnaiset varovaisesti pelliltä ja nosta jäähtymään ritilälle. Pese pelti, voitele ja jauhota uudelleen, ja paista uusi pellillinen.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustikkamadeleinet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.