Mustikkamadeleinet
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 36 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 100 g voita
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- ripaus suolaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl jäisiä mustikoita
- 2 rkl perunajauhoja
vuokiin:
- voita ja korppujauhoja
Valmistusohje
1. Sulata voi ja jäähdytä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita kulhossa keltuaiset, sokeri ja suola.
2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos ja jäähtynyt voisula taikinan joukkoon. Sekoita voimakkaasti. Sekoita jäiset mustikat ja perunajauhot keskenään ja lisää taikinaan.
3. Vaahdota valkuaiset ja nostele taikinan joukkoon varovaisesti käännellen. Voitele ja korppujauhota kevyesti madeleinepellin koloset. Jaa taikina vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia, kunnes leivokset ovat kauniin ruskeita.
4. Irrota leivonnaiset varovaisesti pelliltä ja nosta jäähtymään ritilälle. Pese pelti, voitele ja jauhota uudelleen, ja paista uusi pellillinen.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikkamadeleinet