Mustikkapiirakka mikrossa
Mustikkapiirakka kypsyy myös mikrossa.
- Kasvis
Ainekset
Mikromustikkapiirakan pohja:
- 75 g margariinia
- 0.5 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 dl grahamjauhoja
- 0.5 dl kauralesettä
- 0,25 tl leivinjauhetta
Mirkomustikkapiirakan täyte:
- noin 500 g mustikoita
- 0.5 dl sokeria
- 3 rkl perunajauhoja
Valmistusohje
- Sulata pakastetut mustikat ennen pohjan kypsentämistä (sulatusteholla noin 4 minuuttia tai täydellä teholla noin 2 minuuttia). Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään ja sekoita mustikoiden joukkoon.
- Pehmennä margariini (sulatusteholla 1 minuutti) esimerkiksi piirakkavuoassa.
- Sekoita rasvan joukkoon sähkövatkaimen taikinakoukulla sokeri, kananmuna, grahamjauhot, kauraleseet ja leivinjauhe.
- Levitä taikina mikroaaltoja läpäisevään, uunin kestävään lasiseen tai keraamisen torttuvuokaan (läpimitta 23-25 cm, korkeus 3-4 cm). Kypsennä pohjaa täydellä teholla 2-3 minuuttia, jolloin pohja kypsyy.
- Levitä heti sen jälkeen pohjan päälle hyvin sekoitettu mustikkatäyte ja jatka kypsentämistä täydellä teholla noin 8 minuuttia tai sen verran, että täyte kuumenee ja saostuu. Täytteen keskusta kuumenee viimeisenä ja siksi on syytä tarkkailla sopivaa kypsennysaikaa. Liian pitkä kypsennysaika kuivattaa piirakan reunoja. Jos piirakkavuoan läpimitta on yli 25 senttiä, piirakan reunat kuivuvat herkästi ennen kuin piirakan keskusta kypsyy.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikkapiirakka mikrossa