Reseptit

Myllärin spelttipuuro

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 1 l vettä
  • 5 dl spelttihiutaleita
  • 1.5 dl kuohukermaa
  • 1.5 dl täysmaitoa
  • 50 g voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

Myllärin spelttipuuro

1. Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää spelttihiutaleet, sekoita hyvin ja anna kiehahtaa. Peitä kannella ja sammuta liesi. Anna hautua noin tunnin ajan välillä sekoittaen.

2. Käynnistä liesi, lisää kerma, maito ja voi ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja sokerilla. Kun puuro alkaa kiehua, sammuta liesi ja laita kansi päälle. Anna hautua vähintään puoli tuntia välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa nestettä. Mitä kauemmin maltat hauduttaa, sitä lempeämpi puurosta tulee.

3. Puuron voi tarjota voisilmän tai lämmitetyn punssin kera. Kyytipojaksi käy myös luumu-, sekahedelmä- tai marjakeitto. Jouluinen marjakeitto tehdään puolukasta tai karpalosta.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Myllärin spelttipuuro

Sinun täytyy kommentoidaksesi.